top of page

"Las Gjøvik"


Las Vegas er spansk for “meadows” eller “fertile plains”, altså enger og sletter som vi ville sagt på moderspråket. Flatmark godt inne i den amerikanske Nevadaørkenen. MEN, her fantes vann, ekte vannhull fra kilder som gjorde “Las Vegas” til et egnet stoppested for tidlig reisende. Utviklingen derfra vet vi og stedet representerer kanskje i dag både det beste og det værste av amerikansk kultur. Onsdag den 9. mai feirer vi bare det beste fra amerikansk showkultur, komposisjon, entertainment og artisteri. Gjøvik, med alle sine likheter, (innlandet, Mjøsa, musikkby, showkultur) får nesten ta rollen som Las Vegas, byens “Grand Garden” er slett ikke historieløse Gjøvik Arbeidersamfund, konsertsalen befinner seg som fler og fler vet i 2. etg, kveldens “Frank Sinatra” er Leif Anders Wentzel og Lars Erik Gudims Orkester poserer overbevisende som Count Basie Orchestra, hvem som er Quincy Jones aner jeg ikke, men tipper Lars Erik. Det blir stil, smoking og swing på scenen, under lysekronene sitter dere, og veien til kveldens eneste ekte kilde og vannhull er i samme rom. Velkommen til Leif Anders Wentzel med storband på Samfundet.

Bilde av Las Gjøvik: OA, Terje N. Johansen Bilde av Leif A. Sinatra: OA, Asbjørn Risbakken


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page